Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bulgaria. Cluburile de noapte din interior, închise. Adunările publice, limitate la 30 de persoane
WhatsApp
Cluburile de noapte şi discotecile din interior din Bulgaria se vor închide, spectatorii nu vor mai avea acces la evenimente sportive şi toate adunările publice vor fi limitate la 30 de persoane, în contextul în care noile cazuri de coronavirus s-au înmulţit semnificativ, a declarat ministrul Sănătăţii, Kiril Ananiev, potrivit Reuters.  

Bulgaria a înregistrat de la începutul epidemiei 6.342 de cazuri şi 259 de decese. Numărul de noi cazuri a început să crească la câteva săptămâni după ce Bulgaria a ridicat majoritatea măsurilor sale restrictive care fuseseră introduse pentru a ţine sub control epidemia, informează Agerpres.  Doar joi numărul de noi cazuri a fost de 240, un record pentru 24 de ore, iar Ananiev a spus că ministerul se aşteaptă la cifre asemănătoare în zilele următoare.

 

Starea de urgenţă epidemică, extinsă până la sfârşitul lunii iulie


Zeci de persoane au fost testate pozitiv după un bal de absolvire la Veliko Târnovo. Numeroase încălcări ale regulilor de distanţare au fost raportate după ce spectatorii au fost lăsaţi pe stadioane la începutul lunii iunie. Cluburile de noapte şi discotecile vor putea să funcţioneze în exterior, însă la 50% din capacit Catea lor şi obligatoriu cu distanţare socială, a spus Ananiev. Nunţile, banchetele şi alte adunări publice nu pot depăşi 30 de persoane, atât în interior, cât şi în exterior.

Bulgaria a extins starea de urgenţă epidemică până la sfârşitul lunii iulie pentru a permite ministrului sănătăţii mai multă flexibilitate în emiterea de ordine speciale pentru a ţine sub control infectările.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel