Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Brioșe cu mălai. Rețeta unui desert aerat și pufos, ca la mama acasă
WhatsApp
Brioșele cu mălai pot fi sesvite ca aperitiv sau la micul dejun. Brioșele pot fi dulci sau sărate, după preferințe. Sunt foarte gustoase și se fac foarte rapid și ușor. Brioșele cu mălai sunt consistente, rumene, iar în interior sunt aerate și pufoase.
briose_de_malai_reteta

Brioșele cu mălai se fac din: 125 grae făină albă, 125 grame mălai, 30 g zahăr, 1 linguriță sare, 5 grame praf de copt, 250 ml lapte, 2 ouă, 50 grame unt.

 

Brioșele cu mălai, mod de preparare

 

Preîncalzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Se amestecă ingredientele uscate: făina albă, mălai, sarea, zaharul și praful de copt. Se adaugă laptele, ouăle și untul topit. Se amestecă bine până se formează unaluat foarte moale și fluid. 

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Brioșele cu mălai, s-ar putea să îți placă și rețeta Alivenci moldovenești pufoase. Rețeta tradițională de pe vremea lui Ion Creangă

 

Dacă faceți brioșe sărate, adăugați și alte ingrediente dupa preferinta precum: șuncă tăiata cubuțete mici, brânză sau cașcaval, diverse legume precum ardeiul gras. Ungem formele de briose cu ulei și turnăm aluatul. Deasupra nu este nevoie să punem cașcaval, ele se vor rumeni foarte frumos si vor capata o culoare aurie datorita făinii de mălai.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Brioșele cu mălai, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Chocoflan. Rețeta desertului cu crema de zahăr ars și ciocolată

Le coacem în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute. Sunt ideale pentru micul dejun, cu puțin unt, alături de un ceai cald sau o cana de lapte. Sunt bune servite calde, proaspat scoase din cuptor, dar se pastreaza moi timp de cateva zile și se pot chiar și congela pentru câteva luni. Poftă bună. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel