Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Brigadeiro. Rețeta braziliană a bomboanelor de casă din trei ingrediente. Sunt gustoase și se fac extrem de simplu și rapid
WhatsApp
Brigadeiro. Rețeta braziliană a bomboanelor de casă. Sunt extrem de gustoase și se pregatesc rapid și simplu. Cu o textură moale, fina, aceste bomboane cu lapte condensat îndulcit, cacao și puțin unt, tăvălite prin ornamente de zahar, vor deveni vedetele mesei.   
brigadeiro bomboane  de casa

Brigadeiro. Rețeta braziliană a bomboanelor de casă din trei ingrediente. 

Aveți nevoie de: 

400 g lapte condensat

2 linguri de unt

6 linguri de cacao

5-6 linguri fulgi de ciocolata

Vezi și: Prăjitura genoveză, preparatul din trei ingrediente, fără drojdie, regina rețetelor în pandemie

Brigadeiro. Rețeta braziliană a bomboanelor de casă din trei ingrediente.  Cum se prepara Brigadeiro

 

Pune într-un vas laptele condensat, untul și pudră de cacao și fierbe-le la foc mic în jur de 5-6 minute, amestecând continuu. Aluatul de Brigadeiro este gata abia atunci când se desprinde bine de pereții vasului.

Lasă-l la răcit aproximativ un sfert de oră, apoi modelează cu mâinile unse cu unt biluțe cu diametrul de aproximativ 3 centimetri. Rostogolește-le prin fulgii de ciocolată sau fistic, nuci mărunțite sau bomboane colorate din zahăr. Lasă-le apoi la la frigider jumătate de oră. Bomboanele Brigadeiro pot fi păstrate în frigider câteva zile. Sunt atât de bune și cremoase! Poftă bună!

 

Brigadeiro. Rețeta braziliană a bomboanelor de casă din trei ingrediente. Povestea desertului

 

Bomboanele Brigadeiro se mănâncă în mod tradițional de ziua Braziliei, la carnaval, nunți sau evenimente importante. Acest deșert a fost numit după eroul brazilian Eduardo Gomes, un general de brigada din forțele aeriene braziliene ce a ajutat la oprirea unei încercări de lovituri de stat comuniste la Rio de Janeiro în anii 1920, apoi a candidat la președenție în 1946 (nu a câștigat alegerile). Generalul era un burlac frumos, așa că a atras atenția multor domnișoare ce au creat aceste bomboane de ciocolată în cinstea lui, iar numele lor este dat de gradul militar.

 

Dacă ți-a plăcut Brigadeiro. Rețeta braziliană a bomboanelor de casă din trei ingrediente, s-ar putea să îți placă și rețeta  Prăjitură cu ciocolată și piure de cartofi. Rețeta unui desert care nu trebuie să lipsească din cartea de bucate a gospodinelor

 

În timpul celui de al doilea război mondial companiile europene au renunțat să importe fructe și nuci din Brazilia. În acest moment compania Nestle a introdus în Brazilia praful de cacao și laptele condensat, iar acestea au devenit populare foarte rapid.

Bomboanele Brigadeiro au devenit foarte iubite și pentru faptul că se fac foarte ușor, cu doar 3 ingrediente: o doză  lapte condensat îndulcit,  unt și cacao.

Dacă ți-a plăcut Brigadeiro. Rețeta braziliană a bomboanelor de casă din trei ingrediente, s-ar putea să îți placă și rețeta  Prăjitură din 3 ingrediente, fără zahăr. Cea mai căutată rețetă în pandemie: E mai apreciată decât celebrul Tort Napoleon

 

Laptele condensat îndulcit se găsește în doze metalice, este foarte gros, cremos, dulce și nu are legătură cu laptele condensat pentru cafea. Brigadeiro pot fi așezate în hârtie de bomboane, iar dacă nu ai fulgi de ciocolată le poți acoperi cu bomboane din zahăr colorate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel