Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Brigada“ românilor care au speriat Olanda: Dosar ÎN PREMIERĂ în țara lalelelor după zeci de cafenele și „păcănele“ sparte
WhatsApp
Patru bărbați români, care au fost arestați după o spargere într-o cafenea din Weerselo, Olanda, în luna aprilie, au fost dovediți ca fiind capii unei organizații criminale care operează la nivel național de mulți ani, numită „De Brigade”.

Banda, formată din aproximativ douăzeci de membri, a fost închisă la mijlocul lunii aprilie după o lungă anchetă a poliției.  Mai mulți dintre membrii bandelor au fost judecați recent de instanța din Zwolle. Procuratura îi vede pe cinci suspecți români, cu vârste cuprinse între 23 și 29 de ani, ca fiind liderii bandei. 

Unul dintre ei a fost arestat, împreună cu alți trei, după spargerea de la Weerselo. Un aparat de păcănele a fost spartă în timpul spargerii în cafenea. Spărgătorii au fost arestați lângă Hertme după o urmărire ca în filme. Au pierdut o mare parte din pradă pe câmp și peste o oră au muncit polițiștii ca să recupereze banii. Unul dintre bărbații arestați la Hertme este un român de 23 de ani. El a colaborat cu poliția și a spus totul despre bandă și despre operațiunile lor.

Dosar „special“

 

Banda „De brigade“ avea „activitate“ zilnică. Vizau în principal banii, în monede. Peste 100.000 de euro de metal furat ar fi fost returnați unei singure companii de reciclare a metalelor.

Dosarul penal împotriva românilor este „unul special. Este pentru prima dată când un grup de jefuitori din Europa de Est este urmărit penal ca organizație criminală. În mod normal, hoții din blocul estic își desfășoară activitatea doar pentru o perioadă scurtă de timp în Olanda, dar acest grup ar fi fost ocupat de mult timp“, au spus anchetatorii, potrivit rtvoost.nl.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel