Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bonnie şi Clyde din Italia, depistați în România: După ce a tâlhărit o tânără, Ghiță a forțat-o să îngenuncheze și a urinat peste ea
WhatsApp
Un român de 21 de ani, cu o lungă listă de antecedente, a fost identificat în România. G. Ghiță a fost căutat după ce a evadat din arestul la domiciliu care a fost dictat în cazul său de magistrații din Rovigo. El, iubita sa de 16 ani și încă un tânăr marocan au tâlhărit de la un alt tânăr, apoi l-au forțat să stea în genunchi, în timp ce românul s-a filmat urinând peste el.
Gianluca Ghita (sursa foto Facebook)

Poliția de stat din Rovigo a reușit să-l captureze pe autorul jafului, cu circumstanța agravantă de tortură, comis pe 28 martie în Parcul Langer, asupra unui tânăr de origine pakistaneză. Tâlharul reușise să fugă în noaptea de 30 martie, în timp ce se afla în arest la domiciliu în așteptarea ședinței. În timpul evadării, acesta a luat-o cu el și pe iubita sa minoră, complice la infracțiune Condamnatul evadat a fost depistat în București (România), unde se refugiase la aproximativ 24 de ore după ce evadase.

După câteva ore, anchetatorii din Rovigo au identificat imediat că fugarul s-a ascuns în românia, țara sa de origine. Grație activităților de investigație imediate, desfășurate în comun cu funcționari ai Interpol și au reconstituit și lanțul de contacte care a favorizat "fuga" celor doi tineri.

Vezi și: Român de 21 de ani, furt odios în Italia: După un jaf armat, a forțat victima să îngenuncheze și a urinat peste ea

Pe 6 aprilie, Tribunalul din Rovigo - Departamentul de Investigații Penale a emis mandatul european de arestare pe numele românului G. Ghiță. După mai multe zile de căutări neîntrerupte cu Poliția Română, a reușit în sfârșit, la 20 aprilie, la ora 8.30, să localizeze ascunzătoarea bărbatului căutat și a pus agenții români în situația de a proceda la capturarea acestuia la București.

Bonnie şi Clyde, depistați în România și extrădați în Italia

 

Iubita sa, minoră,  identificată la scurt timp de Poliția Română, a fost instituționalizată de urgență, iar după ce a stabilit și a finalizat procedura ulterioară capturării Autoritatea Judiciară Română a autorizat predarea persoanei capturate, acceptând astfel cererea G.I.P. al Tribunalului din Rovigo. Românul G. Ghiță a fost extrădat ieri, 10 iunie, cu un zbor charter, cu plecare din București și cu destinația Roma Fiumicino. Acesta a fost întâmpinat la aeroport de personalul poliției de stat care l-a dus temporar la închisoarea din Prato, în așteptarea transferului la închisoarea din Rovigo, la dispoziția AG competent.

Episodul care a dus la arestarea românului Ghiță s-a petrecut pe 28 martie când un tânăr italian a anunțat poliția că a fost atacat și jefuit de trei dintre colegii săi în parcul Langer din Viale Porta Adige (Rovigo), care l-au lăsat fără trotineta sa electrică și căștile pentru iPod. 

Tânărul a fost jefuit cu un pistol de către român, în prezența iubitei sale și a altui coleg, un marocan. Mai mult, tânărul s-a lăsat filmat de ceilalți participanți atunci când, după ce l-a deposedat de bunuri, a urinat peste el. Polițiștii i-a identificat imediat, mai ales ca aveau toate obiectele asupra lor, inclusiv filmarea scenei umilitoare.

După jaful ARMAT, a forțat victima să îngenuncheze și a URINAT peste ea

 

Autoritățile au reconstitui faptele și au înțeles că băiatul jefuit a contactat o fată prin intermediul rețelelor de socializare, cu care și-a dat întâlnire în parcul Langer. Fata apare însă cu cei doi băieți, unul dintre ei - românul, fiind chiar iubitul ei. Victima a fost pusă să îngenuncheze sub amenințarea armei, iar Ghiță a urinat pe el, pe cap și pe corp, în timp ce celălalt tânăr, un marocan, îl filma cu telefonul mobil. Toate acestea au avut loc  în prezența fetei, cercetată pentru jaf în complicitate, în timp ce pentru ceilalți doi băieți există și circumstanța agravantă a torturii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel