Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bloc de locuinţe, spulberat de o explozie provocată de o scurgere de gaze în Rusia. Patru persoane au fost rănite
WhatsApp
O parte dintr-un bloc de apartamente cu cinci etaje, situat în oraşul Naberejnîe Celnî (Republica Tatarstan), la 930 km de Moscova, a fost distrus de o explozie produsă, aparent, în urma unei scurgeri de gaze, a u anunţat luni serviciile de urgenţă ruse, citate de Reuters.
Bloc de locuinţe, spulberat de o explozie provocată de o scurgere de gaze în Rusia

Cel puţin patru persoane au fost rănite, două au fost prinse sub dărâmături, iar alte peste 30 au fost evacuate, conform unui bilanţ preliminar realizat de filiala locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Imagini video difuzate pe social media arată acoperişul şi o parte din cele două etaje superioare prăbuşindu-se, în timp ce lumini mai sunt încă aprinse în alte apartamente din clădire. Exploziile în urma scurgerilor de gaze sunt relativ frecvente în Rusia din cauza infrastructurii învechite şi a reglementărilor precare de siguranţă. 

În septembrie, două persoane şi-au pierdut viaţa în urma exploziei produse într-un bloc de apartamente din oraşul Noghinsk, iar alte trei au decedat ca urmare a unei deflagraţii produse câteva zile mai târziu într-o localitate din regiunea Lipeţk.

 

Trei morţi într-o altă explozie provocată de acumularea de gaze în Rusia 

 

Reamintim că o altă explozie a avut loc în Rusia pe 11 septembrie.  În urma exploziei, provocată de acumularea de gaze într-o clădire de locuinţe cu două etaje, într-un sat din vestul Rusiei, trei persoane au murit, inclusiv o fată de 11 ani.  Imaginile video arătau clădirea care a suferit avarii structurale majore în Solidarnost, un sat la 400 km sud de Moscova, şi echipe de salvare la faţa locului încercând să cureţe molozul. Alte şase persoane au fost rănite, a anunţat agenţia de presă TASS, citându-l pe Vasili Razmunov, şeful ministerului local pentru situaţii de urgenţă.

Filiala regională a Comitetului de Anchetă rus a declarat că o explozie de gaze în partea centrală a clădirii a provocat prăbuşirea ei. Anchetatorii au anunţat că au deschis un dosar penal considerând că serviciile furnizate nu au îndeplinit cerinţele de siguranţă. Exploziile de gaze sunt relativ frecvente în Rusia din cauza îmbătrânirii infrastructurii şi reglementărilor de siguranţă precare în legătură cu utilizarea gazului. Două persoane au murit la începutul acestei săptămâni după o explozie într-un bloc de nouă etaje.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel