Bernie Madoff a murit în închisoare. El a orchestrat cea mai mare fraudă din istoria SUA
Autor: Loredana Iriciuc pe 14 apr 2021, 17:53 | Internațional

Bernard Madoff a fost cunoscut drept cel mai mare escroc de bursă din istorie

Bernie Madoff, un broker din SUA condamnat pentru orchestrarea unei masive scheme de fraudare Ponzi, a murit în închisoare, afirmă surse citate de agenţia Associated Press.

Bernie Madoff a decedat miercuri dimineaţă, în Centrul Medical Penitenciar Butner, situat în statul Carolina de Nord.

Aparent, decesul s-a produs din cauze naturale. Bernie Madoff avea 82 de ani.

Anul trecut, avocaţii lui Bernie Madoff au solicitat eliberarea din detenţie, în contextul pandemiei, argumentând că suferea de boli renale grave şi alte afecţiuni cronice. Solicitarea a fost respinsă.

 

Bernard Madoff a fost cunoscut drept cel mai mare escroc de bursă din istorie

 

Bernard Madoff a fost cunoscut drept cel mai mare escroc de bursă din istorie. Fondator și director executiv al bursei National Association of Securities Dealers Automated Quotations (NASDAQ) de pe Wall Street, New York – cea mai mare bursă din lume după New York Stock Exchange –, Madoff a fraudat statul american, pe parcursul a 48 de ani, cu suma de 65 de miliarde de dolari. La 11 decembrie 2008, pe când avea 71 de ani, a fost judecat, găsit vi­no­vat la 11 capete de acuzare și con­dam­nat la 150 de ani de închisoare.

La doi ani după ce a fost arestat, în decembrie 2011, fiul său mai mare Mark Madoff a fost găsit spânzurat în apartamentul său.

Un an mai târziu, în decembrie 2012, Peter Madoff, fratele său, a fost condamnat la zece ani de închisoare cu privire la fraudă contabilă.

 

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri