Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Petrecere între români în plin lockdown: Vizați de amenzi usturătoare, au scăpat din cauza greșelilor făcute de polițiști
WhatsApp
O familie de români din Grembergen, Belgia, a fost achitată de tribunalul din Dendermonde pentru o petrecere la care ar fi participat în aprilie anul trecut, în plin lockdown. S-a dovedit că polițiștii nu au notat toate numele celor prezenți.

Pe 4 aprilie anul trecut, poliția a bătut la ușa familiei de români D. Bănuiau că are loc o petrecere, care era interzisă la acea vreme în contextul crizei corona. De fapt, întreaga familie a fost găsită așezată în jurul mesei. În cele din urmă, doar unul dintre cei prezenți a plătit o amendă "pentru întreaga familie".

Procurorul de poliție din Flandra de Est nu a lăsat lucrurile așa și a convocat din nou cei cinci membri ai familiei în fața tribunalului de poliție din Dendermonde.

Acolo au fost achitați toți din lipsă de probe. "Membrii familiei au fost convocați doar pentru că erau înregistrați la adresa în cauză", a declarat avocatul lor, Piet Vandoolaeghe. "În niciun moment nu s-a putut dovedi că au fost prezenți efectiv la întâlnirea din acea zi. Poliția nu a efectuat niciun control de identitate în acel moment. Unii dintre inculpați nu au fost prezenți deloc. În plus, la momentul respectiv nu era clar ce însemna exact interdicția de a se aduna. Reuniunile de familie erau permise. Măsurile de încoronare sunt bune, dar legea trebuie, desigur, respectată", relatează nieuwsblad.be.

 

Belgia. 18 români, condamnați la închisoare după o petrecere în familie: „Ați anulat toate eforturile altora!”

 

Nu la fel de norocoși au fost alți 18 români, care în primăvară au fost condamnați la închisoare după o petrecere în familie: „Ați anulat toate eforturile altora!”.

Cei 18 români au fost condamnați la câte o lună de închisoare și o amendă de 960 euro după ce au participat la aceeași petrecere familială în aprilie 2020.

A fost una dintre primele petreceri după lockdown-ul din Belgia: 12 aprilie 2020. Poliția a primit o reclamație despre o petrecere în grădina unei case de pe Manitobalaan din Gistel. La sosire, ofițerii au stabilit că erau prezenți 30 de persoane, printre care și copii.

Chiar nu știam că nu este permis acest lucru”, a spus unul dintre români. „Abia ce ajunsesem în Belgia și nu eram conștienți de măsurile în vigoare. Știam că se întâmplă ceva, dar ce reguli trebuie să urmăm exact, nu”.

După această explicație, judecătorul de poliție Peter Vandamme le-a spus românilor: „Trăim cu zece milioane de belgieni de un an precum în chilii monahale. Nu avem voie să mergem la coafor. Toate pentru a lupta împotriva virusului. Având un grătar liniștit cu treizeci de persoane, anulezi toate acele eforturi pentru că nu știai? Ar trebui să știi despre asta”.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel