Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Operațiunea „porcul“. Români, prinși în flagrant când furau tone de carne, în drum spre Germania
WhatsApp
Trei români au fost prinși în flagrant în timp ce furau carcase de porci. Acestea erau destinate unui client german. De ceva timp, o parte din carcasele comandate nu au ajuns în Germania, ci au fost transferate pe drum într-o dubă. Conform unei prime estimări, peste 5,5 tone de carcase au fost furate în acest mod.
Noi reguli pentru creșterea porcilor: Nu mai pot fi hrăniți cu resturi alimentare, iar la ei se intră cu încălțăminte dezinfectată

Vinerea trecută, trei români au fost prinși în flagrant în Bornem, Belgia, în timp ce transferau carcase de porc dintr-un camion într-o dubă. Nu este primul furt de carcase de porc. De ceva timp, un cumpărător german de porci belgieni a observat că i se livrau mai puțini porci decât comandase și care erau menționați în documente.

O companie de logistică din Flandra de Vest, care a organizat transporturile, a fost informată despre aceste lipsuri grave. Investigațiile ulterioare au arătat că un subcontractant român transporta porcii sacrificați în Germania, potrivit De Gazet van Antwerpen.

Cu ajutorul datelor de urmărire prin GPS și al camerelor de luat vederi, camionul în cauză a fost urmărit de la distanță pentru o perioadă de timp. Aceasta a arătat că șoferul român al camionului a ajuns la Bornem după ce a plecat de la abatorul din Kortrijk. În momentul în care camionul a fost reperat în Bornem, a fost reperată și o furgonetă românească cu unitate de refrigerare, potrivit poliției din Klein-Brabant.

Operațiunea „porcul“. Români, prinși în flagrant la furat 

 

Vinerea trecută dimineața, ambele vehicule au fost reperate din nou, iar poliția a intervenit. Aceștia au reușit să prindă în flagrant delict trei persoane în momentul în care carnea a fost furată din camion. Este vorba despre șoferul român al camionului și cei doi ocupanți, tot români,  ai dubei.

Cei trei au declarat polițiștilor că era pentru prima dată când furau carcase de porc și că de fapt carnea era destinată pentru ei și familiile lor. Potrivit poliției, însă, amploarea furtului este mult mai mare. În cel puțin cinci transporturi către Germania, au fost livrați mai puțini porci decât cei comandați. Potrivit angrosistului de carne prejudiciat, cel puțin 5.500 de kilograme de carne ar fi fost furate. Este vorba de cel puțin 55 de carcase.

Poliția a anunțat că va investiga mai departe acest caz și că încearcă să afle unde au ajuns în cele din urmă carcasele de porc furate. Este posibil ca această carne să fi fost vândută în mod ilegal unor cumpărători din Belgia sau din altă țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel