Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Asociația Femeilor Românce din Belgia, întâlnire cu ministrul belgian al Comerțului si IMM-urilor
WhatsApp
Asociația Femeilor Românce din Belgia, „Demetra“ a avut, astăzi, 25 noiembrie, o întâlnire cu ministrului belgian al Comerțului și IMM-urilor, David Clarinval, în cadrul căreia a fost prezentată campania „Femei Inspirante din diaspora” pe care asociația o derulează încă din luna septembrie.

„Demetra“  Asociația Femeilor românce din Belgia, a lansat, în toamna acestui an, o campanie de promovare a femeilor antreprenor de succes din diaspora locală.  Asociația dorește să pună în lumina femei de excepție, indiferent de sector, sau de dimensiunile afacerii, indiferent de statutul social. Fie ca societate comercială, fie ca profesie liberală.

Astăzi, 25 noiembrie, ministrului belgian al Comerțului și IMM-urilor, David Clarinval a avut o întâlnire cu președinta asociației, Daniela Livia Bîciu, în cadrul căreia i-a fost prezentată această campanie gândită de româncele din diaspora.

Citește mai multe despre acest demers -->> AICI

„Domnul Ministru a fost extrem de receptiv la problemele curente ale micilor antreprenori români (și nu numai) în Belgia, precum accesul dificil la certificatul de gestiune, accesul la profesie etc. Președinta asociației noastre, Daniela Livia Bîciu a prezentat de asemenea problemele independenților și celor cu statut de “aidant”, în vederea identificării de soluții la nivel guvernamental“, transmite Asociația Femeilor Românce din Belgia, „Demetra“. 

Ministrul belgian de resort, „fanul“ Clujului

 

Campania “Femei inspirante” pune în valoare femei antreprenor de origine româna din Belgia, care au reușit, în ciuda dificultăților, să lanseze o mică întreprindere. Care s-au remarcat prin curaj, perseverență și dinamism.

„Susținerea femeilor antreprenor, mai ales femei imigrante, pentru o cât mai bună integrare în Belgia, este o prioritate a ministrului liberal, profund angajat în susținerea antreprenorilor, mai ales în această perioada Covid19, extrem de dificilă pentru mediul economic. Campania își propune de asemenea o contribuție pozitivă la imaginea comunității românești în Belgia. În semn de mulțumire pentru atenția acordată, Asociația noastră a oferit Ministrului David Clarinval o ediție în franceză a operei dramaturgului I.L Caragiale. De menționat că Ministrul cunoaște România, vizitând și apreciind deja Cluj Napoca“, a afirmat președinta asociației, Daniela Livia Bîciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel