Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia a depistat un focar la un abator. 67 de muncitori diagnosticați cu COVID-19
WhatsApp
O fabrică de procesare a cărnii de porc din Belgia a anunțat vineri că a depistat 67 de cazuri de infecții cu coronavirusul în rândul angajaților, fiind ultima dintr-o serie de abatoare și unități de procesare a cărnii care s-au confruntat cu focare de COVID-19 în întreaga lume, relatează Reuters.

Westylees a testat și plasat în carantină miercuri 197 de angajați ai secției de tranșare a cărnii din fabrica sa din Westrozebeke, situată în vestul Flandrei, după ce mai mulți angajați au raportat infecții. Compania urmează să testeze toți cei 850 de muncitori ai fabricii săptămâna viitoare ca măsură de precauție, potrivit managerului Manuel Goderis.

Secția de tranșare a cărnii a fost închisă și nu își va relua activitatea mai devreme de 17 august.

„Pentru moment nu există niciun motiv să credem că vor fi și alte cazuri”, a afirmat Goderis.

 

SUA: 16.000 de angajați din sector au fost infectați până la sfârșitul lunii mai



Fabrici de procesare a cărnii din Irlanda și Grecia au raportat de asemenea focare de infecție luna aceasta în timp ce Germania, Statele Unite și Australia s-au confruntat cu focare majore în industrie.

Un abator din Germania a fost închis la sfârșitul lunii iunie după ce 1.500 de muncitori au fost testați pozitiv cu COVID-19.

În Statele Unite peste 16.000 de angajați din sector au fost infectați până la sfârșitul lunii mai, potrivit Centrului pentru Combaterea și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), relatează HotNews.ro.

Un raport al CDC din luna aprilie arăta înspre condițiile din unitățile de procesare a cărnii drept factori care favorizează răspândirea virusului, printre acestea numărându-se muncitul la liniile de producție rapidă care împiedică distanțarea socială eficientă și intensitatea fizică a muncii depuse care face purtarea măștilor de protecție dificilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel