Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Un fermier a mutat graniţa cu Franţa pentru a-şi mări terenul de arat. Cum au reacţionat autorităţile
WhatsApp
Un fermier belgian din localitatea Erquelinnes, care a mutat o piatră de hotar grea de 150 de kilograme pentru a-şi mări terenul sau a-şi putea folosi acolo tractorul, a deplasat în acest mod graniţa dintre Belgia şi Franţa cu 2,29 metri, relatează marţi agenţia EFE.
Franța. Folosirea pesticidelor pentru sfeclă de zahăr a fost interzisă de o decizie a unei instanțe a Uniunii Europene / FOTO GENERIC

Agricultorul a modificat astfel o frontieră delimitată în anul 1920 prin Tratatul de la Courtrai, mărind puţin teritoriul belgian în dreptul localităţii sale în detrimentul celei vecine din Franţa, Bousignies-sur-Roc.

Schimbarea hărţii a fost descoperită de către un grup de pasionaţi de istorie în timp ce parcurgeau acel loc orientându-se cu hărţi din epocă.

Respectiva piatră de hotar, inscripţionată cu anul 1819, a marcat delimitarea frontierei după înfrângerea lui Napoleon în anul 1815 în bătălia din localitatea belgiană Waterloo, înainte ca Belgia să se formeze ca stat în 1830.

Conform declaraţiilor date de unii localnici presei franceze, respectivul agricultor a mutat piatra pur şi simplu pentru a-şi extinde terenul sau pentru a-şi putea manevra mai bine tractorul.

''A fost mutată limita din 1819, Belgia şi municipiul nostru s-au mărit. Evident că francezii nu vor fi de acord, va trebui să reaşezăm lucrurile la locul lor'', a scris pe Facebook primarul din Erquelinnes, David Lavaux, care s-a deplasat la faţa locului împreună cu o echipă a postului de televiziune francez TF1.

Autorităţile belgiene i-au cerut deja agricultorului să mute piatra înapoi, avertizându-l că altfel riscă să ajungă în instanţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel