Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bătaie într-un mall din Cluj: Un tânăr a fost călcat în picioare după ce a refuzat să prezinte certificatul verde
WhatsApp
Un tânăr care a vrut să intre în zona „food court” a centrului comercial VIVO din Cluj-Napoca, fără certificat de vaccinare, a fost bătut de paznici, potrivit stiridecluj.ro.
Foto ILUSTRATIV

S-au încins spiritele joi seara într-un mall din Cluj-Napoca, după ce un bărbat a vrut să intre în zona de restaurante, însă nu a prezentat certificatul de vaccinare. La un moment dat, acesta a devenit agresiv și a lovit agentul de securitate care i-a solicitat să prezinte certificatul. După ce a căzut la podea, paznicul s-a ridicat și a început să-l lovească pe tânăr, fiind ajutat de un alt bărbat aflat în incinta spațiului comercial.

Un martor a relatat că tânărul a fost călcat în picioare pentru că „nu a avut certificat de vaccin, dar a vrut să intre oricum în zona cu mâncare”. Tânărul l-ar fi lovit primul pe unul dintre paznici, iar atunci au intervenit și alți angajați care i-au aplicat lovituri dure acestuia.

Martorii incidentului spun că de vină pentru acest conflict a fost clientul. Acesta ar fi devenit agresiv în momentul în care, pentru a intra în zona de food court, i s-ar fi cerut să prezinte certificatul verde Covid.

”Era în zona food court, mai exact la intrare în food court, unde, din cauza noilor restricții, trebuie să prezinți cerificatul de vaccinare. Băiatul nu l-a avut și a ales să sară la bătaie, fiindcă nu a fost lăsat să intre. A venit un alt paznic de la firma de securitate și împreună cu domnul agresat inițial de tânăr, l-au lovit împreună de mai multe ori. Dar totul a început din cauza băiatului. El a sărit primul la bătaie”, a declarat un martor, conform ObservatorNews.

Poliția din Cluj-Napoca a demarat deja verificări și face cercetări, chiar dacă incidentul nu a fost raportat prin 112.

 

Certificatul verde, motiv de scandal și de amendă 

 

Pentru că lucrurile par scăpate de sub control și prea puțini oameni sunt dispuși să respecte regulile din pandemie, polițiștii și jandarmii au întețit verificările.

Într-o singură zi, au dat peste 2.500 de amenzi. Autoritățile precizează că sunt vizați cei care folosesc certificate verzi falsificate, dar și cei care nu poartă masca de protecție acolo unde aceasta este obligatorie.

Situații asemănătoare cu cea de la Cluj sunt prezente în întreaga țară, căci unele persoane nu doresc să prezinte certificatul verde sau aleg să prezinte certificatele cunoscuţilor pentru a avea acces în locurile unde sunt cerute.

În aceste condiții, angajaţii sunt, practic, nevoiţi să îi lase să intre, pentru că doar poliţia are voie să îi legitimeze şi să verifice cu ajutorul actului de identitate, dacă certificatul aparţine persoanei care îl arată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel