Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Barurile și restaurantele din Olanda se închid, de miercuri: „Intrăm într-o izolare parţială. O să doară...“
WhatsApp
Olanda va închide de miercuri toate barurile şi restaurantele, în încercarea de a stopa răspândirea epidemiei de coronavirus, a anunţat marţi premierul Mark Rutte, relatează Le Figaro.
Foto ILUSTRATIV

După luni întregi în care s-a opus măsurii de purtare a măştii, Mark Rutte a decis ca aceasta să devină obligatorie în toate spaţiile închise, pentru persoanele cu vârsta peste 13 ani.

Vânzarea alcoolului va fi interzisă după ora 20.00, cu scopul de a reduce interacţiunile sociale care au dus la o creştere a cazurilor de Covid-19, potrivit premierului, care a menționat că aceste măsuri vor intra în vigoare miercuri.

„Intrăm într-o izolare parţială. O să doară, dar este singura soluţie. Trebuie să fim mai stricţi”, a spus premierul Olandei.

 

Autorităţile olandeze din sănătate au raportat într-o săptămână 43.903 cazuri noi de Covid, dintre care 7.393 înregistrate miercuri, 7 octombrie, un record zilnic.

În ultimele 14 zile, Olanda a înregistrat a treia cea mai mare rată de noi infectări la 100.000 de locuitori din Europa, după Cehia şi Belgia, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel