Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bărbat mort după ce a fost gazat de jandarmi: Anchetă pentru lovituri cauzatoare de moarte și purtare abuzivă
WhatsApp
Ancheta în cazul bărbatului care a murit într-un parc din Vatra Dornei în vara anului trecut după intervenţia brutală a unui echipaj de jandarmi  fost extinsă, iar jandarmerița care a folosit spray-ul paralizant pentru a imobiliza brbatul va fi cercetată pentru lovituri cauzatare de moarte.
Jandarmi

Experții solicitați de procurorul militar care se ocupă de acest dosar demonstrează că între folosirea spray-ului paralizant de către femeia-jandarm Ana Maria Florescu şi moartea lui Ioan Csapai a existat o legătură de cauzalitate.

Acest aspect a fost confirmat în răspunsul pe care reprezentanţii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi l-au transmis către „Monitorul de Suceava”. Potrivit datelor furnizate, „din raportul de expertiză medico-legală a rezultat că există legătură de cauzalitate între folosirea spray-ului de către persoana menţionată din cadrul IJJ Suceava – Detaşamentul 4 de Jandarmi Vatra Dornei şi decesul victimei”.

Citește și: REVOLTĂTOR! Bărbatul care a MURIT imobilizat de jandarmi, pulverizat cu un spray paralizant pentru câini

În consecinţă, s-a decis extinderea urmăririi penale faţă de Ana Maria Florescu şi pentru o altă infracţiune, pedepsită mult mai grav decât cele faţă de care era cercetată până în prezent. Mai exact, femeia-jandarm va fi cercetată şi pentru infracţiunea de „lovituri cauzatoare de moarte”. Aceasta mai este cercetată penal şi pentru infracţiunile de „purtare abuzivă”, respectiv „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, potrivit monitorulsv.ro.

Bărbat pus la pământ de jandarmi, mort până la venirea ambulanței

 

Procurorii militari ieşeni au mai precizat că în acest moment nu s-a dispus extinderea urmăririi penale faţă de alte persoane. De asemenea, au menţionat că femeia-jandarm care este cercetată pentru infracţiunile amintite beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Intervenţia jandarmilor care s-a soldat cu decesul lui Ioan Csapai a avut loc în după-amiaza zilei de vineri, 19 iulie 2019, în zona Parcului Municipal Vatra Dornei, cu ocazia Festivalului de Folclor pentru Copii și Tineret.

Totul a plecat de la o reclamaţie a unui tată, care le-a spus oamenilor legii că un bărbat i-ar fi pipăit fiica indecent de mai multe ori, aspect care nu s-a confirmat ulterior. Echipajul de jandarmi aflat în zonă l-a identificat ca suspect pe Ioan Csapai, iar încercarea de a-l încătuşa s-a transformat într-un fiasco total, care a fost filmat de o persoană aflată în parc.

Bărbatul imobilizat intră în stop cardio-respirator, iar la faţa locului este chemat de urgenţă un echipaj medical, dar în final Ioan Csapai a murit.


[citeste si]



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel