Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Banca Națională din Elveția, distribuția profitului de 6 miliarde CHF
WhatsApp

Banca Națională Elvețiană este de acord să crească plata către guvern și cantoane, sumă care poate ajunge până la 6 miliarde de franci pe an.

Noul acord de distribuție a profitului dintre bancă și Departamentul Federal al Finanțelor, făcut public vineri seară, acoperă exercițiile financiare din 2020 până în 2025. Conform acordului anterior, Banca Națională putea efectua o plată maximă de 4 miliarde CHF.

Plata majorată va fi efectuată „cu condiția ca situația financiară a BNS să o permită”, se arată într-un comunicat al guvernului și al băncii, preluat de swisinfo.ch. Plata totală va fi efectuată doar dacă BNS obține un profit de 40 miliarde franci elvețieni. De asemenea, instituția bancară  a declarat la începutul acestui an că se aștepta să obțină un profit de aproximativ 21 miliarde CHF pentru 2020.

După luarea în considerare a rezervelor de distribuție ale băncii, profitul net din 2020 va fi de aproximativ 98 miliarde CHF, banca va plăti integral 6 miliarde CHF pentru 2020, a precizat instituția pentru Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel