Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Un român a ajuns în instanță după ce a cumpărat ceapă și cartofi de 80.000 de euro
WhatsApp
Un român de 67 de ani a ajuns în fața instanței din Korneuburg, Austria, după ce, în primăvara anului 2017 a cumpărat ceapă și cartofi în valoare de 80.000 de euro.  
Foto ILUSTRATIV

Antreprenorul român de 67 de ani ar fi comandat în luna ianuarie 15 tone de ceapă și 54 de tone de cartofi în valoare de aproximativ 15.700 de euro de la doi distribuitori de legume-fructe din districtul Korneuburg din Austria. Marfa a fost livrată în România. El este acuzat că a falsificat bonurile de transfer care ar fi confirmat plata.

Anchetatorii l-au investigat mai atent și au constata că bărbatul mai folosise „rețeta“.  În primăvara anului 2017, ar fi cumpărat 450 de tone de cartofi și ceapă de la un al treilea distribuitor, în valoare de  63.246,60 euro și nici această factură nu a fost achitată. Astfel, conform rechizitoriului, prejudiciul total este de aproximativ 79.000 de euro, potrivit heute.at.

Inculpatul, care locuiește de multă vreme la Viena, are contacte bune cu distribuitorii de legume și fructe din România.  În timpul interogatoriilor nu a mărturisit fapta și a vorbit doar despre calitatea inferioară a legumelor. În plus, ANAF se pare că a blocat conturile societăților deținute de acesta în România.

Cu toate astea, instanța nu a putut identifica nicio intenție de a provoca daune, așadar bărbatul a fost achitat. Decizia nu este însă definitivă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel