Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria ia în calcul producerea vaccinului rusesc Sputnik V
WhatsApp
Austria ar putea produce vaccinul Sputnik V dacă acesta va fi aprobat de Uniunea Europeană.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz s-a declarat deschis duminică ca vaccinurile rusesc Sputnik V sau cel chinezesc împotriva COVID-19 să fie produse în Austria dacă acestea obţin o autorizaţie de introducere pe piaţă în Uniunea Europeană, relatează AFP.

"Dacă fabricanţii de vaccinuri rusesc şi chinez primesc undă verde în Europa şi acestea pot fi produse aici, Austria va încerca cu siguranţă să pună la dispoziţie capacităţile sale de producţie în companiile naţionale corespunzătoare pentru aceste vaccinuri", a afirmat liderul conservator într-un interviu duminică în publicaţia germană Welt am Sonntag.

"Exact ca pentru producătorii din alte ţări", a insistat el. "Este vorba de a obţine un vaccin sigur cât mai repede posibil, indiferent de cine este fabricat", a continuat el. Sebastian Kurz nu a exclus posibilitatea ca el să se vaccineze cu serul rusesc dacă acesta va fi autorizat în UE.

Merkel, deschisă utilizării Sputnik V în UE



"Depinde doar de eficacitatea, securitatea şi disponibilitatea lui rapidă, fără lupte geopolitice", a precizat el, în timp ce relaţiile între Uniunea Europeană şi Rusia s-au deteriorat recent, mai ales după presupusa otrăvire şi trimitere la închisoare a opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat de asemenea deschisă utilizării Sputnik V în UE, un subiect ce iscă polemici, după ce o revistă medicală de prestigiu a publicat rezultate ştiinţifice pozitive asupra eficacităţii acestuia.

Merkel a lăsat deschisă uşa şi pentru vaccinul chinez, subliniind că o ţară ca "Serbia vaccinează mai repede" decât restul Europe "cu vaccinul chinezesc".

UE a autorizat până acum trei vaccinuri împotriva COVID, cele de la Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca, notează AFP, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel