Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Escrocherie cu bani românești, pusă la cale de români: Este incredibil cum funcționează
WhatsApp
Angajatul unui schimb valutar din Austria este bun de plată, după ce a schimbat în Euro  o veche bancnotă românească de dinainte de denominare. 

În Austria, escrocheria cu schimbul de bancnote românești vechi, fără valoare, cu euro face noi victime.

Încă o fraudă de acest fel s-a petrecut, săptămâna aceasta, la un schimb valutar de la o benzinărie din Villach-Land: Un bărbat i-a cerut angajatului, în limbă engleză, să schimbe 1.000 de lei românești în euro. A primit în schimb o bancnotă care, după spusele românilor, valora 200 de euro. Când a-a dus să schimbe bancnota, angajatul austriac a avut o surpriză: nu a putut schimba banii în bancă, scrie krone.at.

Angajatul în vârstă de 28 de ani a căutat pe Internet cursul de schimb, și a văzut că 1.000 de lei valorează 206,42 de euro. Angajatul i-a spus românului că avea doar 135 de euro în casierie, dar românul a acceptat, a luat banii și s-a făcut nevăzut.

Citește și: Atenție, români! Circulă bani falși pe piață: BNR a anunțat ce banconote nu sunt conforme

 

A doua zi, austriacul a mers la bancă. Acolo i s-a spus că bancnota este autentică, dar scoasă din circulație de aproape 15 ani.

Poliția îl caută acum pe escrocul necunoscut (25 – 35 de ani, 170-175 cm înălțime, părul închis la culoare, barba bine îngrijită) care era la benzinărie cu un BMW 525D cu număr de înmatriculare românesc și era acompaniat de o femeie cu părul de culoare închisă, care a rămas în mașină.

Cuplul, așa cum a rezultat din ancheta poliției Velden, este responsabil pentru cel puțin șase alte fraude de schimb valutar în Carintia, Tirolul de Est, Austria Superioară, Salzburg și Burgenland.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel