Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Enigma jafului unei bijuterii, dezlegată după 9 ani: Doi români, deghizați în „Conchita Wurst“, au dat lovitura vieții lor
WhatsApp
Doi bărbați din România, cu vârste cuprinse între 30 și 31 de ani, au fost arestați, fiind bănuiți că au dat lovitura la o bijuterie din Viena. Jefuitorii au scăpat aproape 11 ani de mâna legii, fiind greu de recunoscut după ce s-au deghizat în femei. Autoritățile s-au folosit de câteva urme de ADN și de o mărturie a unui deținut din Anglia.

Un jaf la un magazin de bijuterii a fost rezolvat după 9 ani, după ce dintr-o dată s-a găsit în baza de date o amprentă ADN.  În decembrie 2011,un jaf a scandalizat Viena și tot orașul vorbea despre hoții de bijuterii deghizați femei. În cartierul  Wallensteinstrasse din Viena-Brigittenau, doi bărbați atacaseră un bijutier cu gaze iritante și un ciocan, reușind să se facă nevăzuți cu mai multe bijuterii scumpe.

Făptașii purtau peruci și haine de damă, aș că imaginile de pe camerele de supraveghere nu u fost de prea mare folos. După ce l-au atacat pe bijutier, aceasta a încercat să opună rezistență răufăcătorilor, smulgându-i unuia dintre ei peruca și rupându-i hainele de damă cu care era îmbrăcat. Cu ajutorul urmelor ADN prelevate, Polițiștii au reușit, după 9 ani, să dea de urma făptașilor, potrivit Wien24.at.

Complicele său, prins tot după un jaf de bijuterii

 

Penru că atunci nu exista nicio probă ADN de-a lor în baza de date, cazul a fost  suspendat din cauza lipsei de probe, până la sfârșitul lunii ianuarie 2020, când sistemul a returnat un rezultat de la un bărbat care fusese reținut în Anglia, datele lui fiind atunci introduse într-o bază internațională de date.

După ce au obținut și o recunoaștere facială de la Oficiului Federal de Poliție Penală, anchetatorii austrieci au obținut un mandat european de arestare împotriva bărbatului de 30 de ani, românul fiind identificat pe teritoriul Germania la sfârșitul lunii iunie.

Interogat de autorități, tânărul de 30 de ani a mărturisit fapta și, mai mult, le- spus polițiștilor și cine a fost complicele său atunci, un alt român, de 31 de ani. Acesta din urmă fusese arestat la Viena, în 2014, pentru o altă tentativă de jaf de bijuterii și condamnat deja  la zece ani de închisoare. Aceasta a fost deja transferat la o închisoare din România, unde își execută restul pedepsei.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel