Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Detalii șocante în cazul uciderii Gabrielei: Soțul ei o urmărea de luni bune. Dovada că fostul fotbalist a premeditat crima
WhatsApp
Apar noi detalii în cazul crimei care a zguduit Austria săptămâna trecută. Gabriela P. ar fi fost ucisă de soțul ei, Nicolae, din cauza geloziei. Femeia a fost înjunghiată de față cu cei doi copii, băiatul fiind cel care a alerat poliția.

În urma autopsiei s-a constatat că Gabriela a fost înjunghiată de mai multe ori în zona superioară a corpului și a gâtului. Raportul confirmă versiunea apropiaţilor, care spun că Gabrielei i-a fost tăiat gâtul de către partenerul ei. Făptașul, propriul soț, Nicolae T., a ucis-o pe româncă chiar în fața fiului lor, în vârstă de 16 ani. Fiica cea mai mare din prima căsătorie a lui Nicolae, care a fost tratată de Gabriela ca pe propriul copil, era și ea acasă.

Suspectul se află acum în închisoarea din St. Pölten, dar până acum a refuzat să facă prea multe comentarii. El urmează să fie supus unei expertize psihiatrice pentru a constata dacă avea discernământ.  Cumplita crimă s-a petrecut în Ybbs ad Donau din raionul Melk.

Citește și: Austria: Gabriela, ucisă de soț de față cu copiii. „Am făcut-o din GELOZIE!"

Soțul bănuia că soția sa ar avea o relație extraconjugală încă din perioada Crăciunului. Potrivit unor surse apropiate familiei, bărbatul i-ar fi spart contul de Facebook soției și astfel a avut acces la conversațiile de pe chat pe care aceasta le-ar fi purtat cu un coleg. „El i-a piratat contul și a aflat despre celălalt bărbat", relatează avocatul său de apărare, Astrid Wagner. De aici până la crimă a fost doar un pas. „Când a vorbit din nou cu soția sa despre o eventuală relație extraconjugală de-a ei, iar femeia a negat, a văzut roșu în fața ochilor”, spune Wagner. 

Românul acuzat de crimă, fost fotbalist


Ea mai spune că Nicolae regretă fapta comisă. Totuși, autoritățile au deja o certitudine cu privire la faptul că Bărbatul o urmărea pe femeie de luni întregi. Mai mult, se pare că acesta îi montase pe mașină soției un echipament de urmărie prin GPS. Iar dovada care ar putea arăta că bărbatul și-a premeditat fapta se găsește tot pe Facebook: cu câteva ore înainte de crimă, el a pstat pe profilul soției sale un buchet virtual de flori sub poza ei de profil.

Comunitatea din Ybbs, acolo unde locuiau cei doi români, este șocată de cele întâmplate. „Ca reacție, joi, în școlile unde studiază cei doi copii s-a ținut un moment de reculegere. Există, de asemenea, o mare disponibilitate din partea comunității de a ajuta copiii victimei crimei. Astfel, municipalitatea a creat un cont de donație: orașul Ybbs - familia victimelor. IBAN: AT89 2025 6000 0098 1514“, a transmis primarul orașului,  Alois Schroll.

Citește și: Austria. Rezultatele preliminare ale autopsiei în cazul Gabrielei, ucisă de soț în fața copiilor, făcute publice

Cât despre suspectul crimei, Nicolae T. ar fi fratele unui membru al Federației (Asciației) Române de Fotbal. Mai mult, chiar și Nicolae a jucat fotbal în Austria, unde s-a stabilit acum mai  bine de două decenii. El a jucat fotbal atât la ASK Ybbs, cât și la FC Sarling. „Am jucat eu cu el și nu m-aș fi așteptat niciodată să facă așa ceva. Sunt uluit“, a declarat un fost coleg de-al său de la Ybbs, citat de presa din Austria. Ân prezent, bărbatul lucra la o fabrică de bere.

Fratele făptuitorului este implicat în prezent în Asociația Română de Fotbal. Municipalitatea din Ybbs l-a contactat pe acesta. „Încearcă să ajungă cât mai repede la Ybbs și ne-a mulțumit pentru sprijinul și ajutorul nostru", spune primarul  Schroll, potrivit noen.at.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel