Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Augustin Zegrean: „Au avut un țap ispășitor: Curtea Constituțională“
WhatsApp
În contextul acuzelor care planează asupra  CCR, acuzată că prin anularea carantinei și izolării a permis intrarea România într-un vid legislativ, Augustin Zegrean, fost președinte al Curții, reacționează și afirmă că se dorește ca CCR să devină „țapul ispășitor“

Întrebat dacă se putea ca judecătorii să amâne decizia dată fiind situația actuală, Augustin Zegreanu a spus că „Nu, CCR nu judecă în oportunitate, curtea judecă numai în constituționalitate. Dar legiuitorul avea timp să facă legea. De ce nu au avut timp până acum să facă legea? Când vor să facă o lege, o fac în 2 zile”.

Fostul președinte CCR a afirmat că „în general, Curtea respectă legea și dă decizii corecte. Curtea nu a spus că oamenii NU au voie să stea în carantină sau în izolare sau în internare...Curtea s-a pronunțat asupra drepturilor fundamentale. Au murit oameni au fost războaie ca aceste reguli să se respecte”.

„Nu au vrut să facă legea și au avut un țap ispășitor pe care văd că îl folosiți cu toții: Curtea Constituțională”, a mai spus Augustin Zegrean la Realitatea Plus, în emisiunea lui Laurențiu Botin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel