Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Augustin Hagiu (FORT) avertizează: „Șoferii români sunt carantinați cu forța 14 zile! Transporturile sunt în pragul colapsului“
WhatsApp
Transporturile de marfă sunt aproape de un blocaj în contextul pandemiei de coronavirus la nivel european. În lipsa acestui coridor unic, în maximum două săptămâni se poate ajunge la o criză pe acest sector dacă autoritățile din România vor continua să ignore aplicarea propriilor legi, avertizează liderul FORT, Augustin Hagiu.

Prin asumarea răspunderii de către toate guvernele din țările europene s-au format așa-numitele coridoare verzi de transport care să nu întrerupă lanțul prin care să fie permisă circulația mărfurilor în țările europene.

Președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, susține că în ciuda creări și menținerii acestor coridoare unice, În România „contrar tuturor clarificărilor, DSP, Poliția, Jandarmeria bagă în caranatină forțată șoferii care vin din curse“.

Liderul FORT spune că deși a fost emisă Ordonanța Militară nr. 5 prin care se reglementează accesul în România al șoferilor de TIR din comunitate, a primit sute de notificări potrivit cărora această ordonanță nu este respectată „nici la frontieră, nici în județe“. „Șoferul care vine din cursă are posibilitatea sa aleagă - pentru perioada de până la următoarea plecare în cursă, care poate fi oricând pană la 14 zile - carantina, autoizolarea, sau izolarea în locație pusă la dispoziție de angajator. Indiferent de opțiunea lui, de fapt unde ajunge? Vă zic eu: ajunge să fie carantinat cu forța pentru 14 zile! Am primit deja sute de notificări că nu se respectă ordonanța militară, nici la frontieră, nici în județe“, a declarat Augustin Hagiu pentru Știri Diaspora.

Șoferii români refuză cursele de teama carantinei

 

Astfel, explică liderul transportatorilor români, România riscă să intre într-un blocaj nemaiîntâlnit. Pe de-o parte se blochează schimbul de mărfuri și importul de mărfuri în România, dar și firmele transportatoare intră în colaps.

„În acest fel, dacă această ordonanță militară nu este aplicată corespunzător de autorități, România riscă să rămână fără șoferi care să transporte marfa. Majoritatea șoferilor refuză acum cursele de teama acestei carantine forțate. Șoferii sunt minge de ping-pong în toată această situația. La fel și firmele de transport, care au devenit minge de ping-pong între unele autorități și altele. Este un haos total, general, instituțional generalizat. Solicit premierului și ministrului de Interne să înceteze această șaradă! Nu îi suspectez de rele intenții, dar ceea ce se petrece acum...este o situație cum eu nu am mai văzut!“, a conchis Augustin Hagiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel