Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Presa din Austria: Situaţie disperată a îngrijitoarelor ROMÂNCE. Trec granița pe jos
WhatsApp
Presa din Austria dedică un material îngrijitoarelor românce care în perioada restricțiilor la graniță au avut mari probleme cu plecatul și întorsul în țară: "Asistentele medicale din Austria, în lipsa unor mijloace de transport care să le aducă în ţară, sunt nevoite să treacă pe jos graniţa," titrează publicația Heute. 
Foto ILUSTRATIV

Redăm mai jos traducerea articolului:

"Pe lângă munca grea, asistentele medicale din România, care lucrează în Austria, mai au o problemă. Autorităţile au anulat cursele din și către România.

Deoarece nu circulă niciun tren, nu decolează niciun avion, multe încearcă să ajungă acasă cu autobuzele sau mașinile. Până să ajungă la frontieră, româncele plătesc câteva sute de euro unor transportatori care îi preiau din Italia, Franţa sau Germania. Uneori, chiar la negru.

Însă la frontieră  sunt nevoite să meargă pe joi, ca apoi să-şi continue călătoria cu un mijloc de transport. Din vamă, sunt preluate  de autocare şi sunt duse în carantină, în judeţele de domiciliu". 

"Asistenta noastră a stat cu noi trei luni și trebuia să ajungă urgent acasă. Dar pur și simplu nu poate găsi niciun mijloc de transport. Comunicarea dintre țări pur și simplu nu funcționează", a povestit un pacient, care a fost îngrijit de o româncă, scrie heute.at.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel