Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Asistenta româncă, acuzată că a compromis mai multe doze de vaccin, dă vina pe DSP: ”Am făcut cum mi s-a spus” 
WhatsApp
O asistentă din municipiul Vulcan este acuzată de conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara că a compromis 60 de doze de vaccin anti-COVID-19. Ea este angajata Primăriei Vulcan, iar DSP Hunedoara cere să fie sancționată.

Potrivit directorului executiv al DSP Publică Hunedoara, Sebastian Mezei, citat de Agerpres, asistenta a băgat flacoanele în congelator și le-a lăsat timp de 18 ore la minus 19 grade Celsius, deși ele ar fi trebuit puse în frigider.

Asistenta care a vorbit sub protecția anonimatului, susține, potrivit  Ziarul de Investigații, că de vină sunt cei de la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, care acum încearcă să își acopere greșelile. ”Eu nu am făcut o culpă medicală. Nu am făcut! Ci pur și simplu a fost o eroare de conduită a celor de la DSP”, se apără femeia

 

Citeste si: Zeci de doze de vaccin anti-COVID, distruse de o asistentă româncă, la Petroșani

 

”Faptul că nimeni nu mai recunoaște nimic, asta dovedește cine sunt cei care ne conduc. Eu nu am fost singură când am preluat vaccinul. Mai eram cu încă o asistentă care e martoră. Am stat o oră, de la ora unu până la ora două și ceva am stat cu vaccinurile în brațe, în poarta școlii! Am sunat în toate părțile în disperare, să-mi deschidă cineva să intru în instituție. Am început să urlu în telefon: dom`le, dar vi se pare normal să stau cu vaccinurile în brațe?!? Păi, trebuia cineva să mă aștepte. Nu-i poliție, nu-i nimic!”, a declarat asistenta comunitară. Femeia a precizat și că a sunat la call center-ul DSP din Hunedoara, unde a întrebat ce trebuie să facă cu dozele de vaccin. ”Am zis: dom`le, nu există în frigider aceste dispozitive! Ce fac? Pune în congelator și sigilează congelatorul. Eu am făcut cum mi s-o spus. După ce am închis frigiderul, la fel cum mi s-a spus, congelator și sigilat, l-am sigilat, am sunat doctorul și am spus: m-au sunat de la Deva, l-am sigilat tot, am lăsat poliția și am plecat. Deva a știut unde se află vaccinul”, mai spune asistenta comunitară.

Asistenta comunitară este apărată de primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, Edilul susține că angajata sa nu are nicio vină, că ea a urmat doar ordinele celor de la DSP Hunedoara.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel