Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aproximativ 20 de români, membrii unei rețele mamut de trafic de migranți între Franța și Anglia: Ani grei de închisoare pentru fiecare
WhatsApp
21 de membri ai unei rețele internaționale de traficanți care au organizat transportul ilegal de migranți cu camioane între Franța și Anglia între 2016 și 2019 au fost condamnați miercuri la pedepse de până la 7 ani de închisoare. Evenimentele au avut loc la Calais și Dunkerque.

Până la 7 ani de închisoare pentru 21 de membri ai unei rețele internaționale de contrabandă. Sentințele au fost pronunțate miercuri de tribunalul penal din Lille împotriva a 21 de membri ai unei rețele internaționale de traficanți care au organizat transportul ilegal de migranți cu camionul între Franța și Anglia în perioada 2016-2019. 

Ancheta a început în portul Calais în august 2018, odată cu arestarea unui șofer de camion român. Trei migranți kurzi au fost găsiți în portbagajele de sub cabina șoferului.

Români, membrii unei rețele mamut de trafic de migranți între Franța și Anglia

 

Suravegherea liniilor telefonice a permis depistarea mai multor cetățeni români și numere de telefon britanice situate în apropierea orașului Grande-Synthe și a presupușilor sponsori ai rețelei. Unul dintre inculpați, cu domiciliul în Marea Britanie, a fost condamnat la șapte ani de închisoare și la o amendă de 100.000 de euro. În timpul anchetei, acest bărbat a fost identificat ca fiind principalul sponsor din partea britanică, care colecta banii migranților, dădea instrucțiuni și plătea contrabandiștii.

Alți douăzeci de membri ai rețelei au primit, de asemenea, sentințe care variază de la o pedeapsă cu suspendare până la șase ani de închisoare. Instanța a pronunțat o interdicție permanentă de a părăsi teritoriul francez pentru 19 dintre ei. Cei mai mulți dintre ei erau români, unii iranieni, irakieni sau afgani, iar cei mai mulți lucrau ca șoferi, curieri sau manageri ai firmelor de transport românești implicate.  

Până la 14.000 de euro pe adult pentru o traversare


În timpul anchetei, interceptările instituite de justiție pe numeroase linii telefonice au permis să se contabilizeze 259 de treceri, dintre care 167 au fost reușite, ceea ce a permis să se estimeze la 327 numărul migranților care au ajuns în Anglia, pentru 140 interceptați în Franța. Aceste surse au dezvăluit, de asemenea, prețurile de traversare: între 10.000 și 12.000 de lire sterline (între 11.700 și 14.000 de euro) pentru un adult, puțin mai puțin pentru un copil.

Șoferii puteau transporta între una și patru persoane, în special din portul Calais, uneori din Dunkerque și chiar din Bruges și Rotterdam. În total, aproximativ 5 milioane de euro ar fi fost generate de acest trafic. Un alt sponsor al rețelei, de naționalitate română, va fi judecat în noiembrie, potrivit France Bleu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel