Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aproape 50 de români de români din Castellón, în stare gravă, în spital, cu COVID: Departamentul de Sănătate și Primăria, intervenție de urgență
WhatsApp
Sanitat se întâlnește cu comunitatea românească din Castellón pentru a încuraja vaccinarea. Majoritatea celor aproape 50 de persoane internate la Spitalul General din Castellon  sunt români.

Majoritatea celor aproape cincizeci de persoane internate la Spitalul General din Castelló pentru coronavirus sunt de origine română, după cum a putut afla Mediterráneo din surse sigure. Această coincidență a declanșat un semnal de alarmă în rândul autorităților sanitare, care au decis să facă o mișcare și să încerce să desfășoare o activitate educativă pentru a încerca să imunizeze acest grup.

Castellón are 93 de noi covidii pozitive și depășește din nou Valencia și Alicante. Experții îndeamnă persoanele nevaccinate din Castellón să se vaccineze. În acest scop, săptămâna aceasta a avut loc o întâlnire cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Primăriei Capitalei, ai consulatului, lideri religioși și persoane influente din comunitatea română pentru a insista asupra importanței vaccinării.

Departamentul de sănătate din Castellón a insistat că nu dorește să se concentreze asupra unei anumite naționalități, deși a confirmat că a participat la o întâlnire interculturală pentru a prezenta, printre alte probleme de sănătate publică, importanța vaccinării împotriva covidiei-19. În plus, este planificat ca, la următoarea masă rotundă interconfesională, convocată de Departamentul de Servicii Sociale din Castelló, să participe și reprezentanți ai sănătății și reprezentanți ai Centrului de Sănătate Publică pentru a prezenta și a aduce informații despre vaccinare întregii populații a orașului și despre situația epidemiologică actuală a pandemiei.

Aproape 50 de români de români din Castellón, în stare gravă, în spital

 

Toate confesiunile sunt reprezentate în acest forum. Aceștia vor fi, de asemenea, rugați să răspândească în rândul enoriașilor lor mesajul că vaccinarea evită riscul de deces și reduce posibilitatea de a suferi un caz grav de boală.

Problema este localizată în special în Castelló, unde locuiește aproape jumătate din comunitatea românească din provincie. Mai exact, 16.179 de români din cei 38.347 înregistrați la recensământul Institutului Național de Statistică (INE). Ei sunt cei mai numeroși străini din comitatele din Castellón. 

În plus, există îngrijorarea că familii întregi nu sunt vaccinate într-o comunitate cu un nivel ridicat de interacțiune socială.

„Comportamentul observat în rândul comunității românești din Castellón prezintă asemănări importante cu ceea ce se întâmplă în România, care se află într-o situație disperată din cauza creșterii numărului de cazuri de infecție, cu spitale supraaglomerate. Doar o treime din populația adultă a fost vaccinată, ceea ce face ca această țară să fie a doua țară din Europa, înaintea Bulgariei, cu cel mai mic număr de imunizări.

Refuzul de a se vaccina împotriva coronavirusului pare să aibă o motivație culturală, deși poziția sceptică manifestată de Biserica Ortodoxă, biserica majoritară a țării, în această privință nu a contribuit la convingerea acestei populații. În încercarea de a-i atrage pe cei nevaccinați, dintre care 70% sunt adulți, guvernul a lansat un fel de loterie cu premii și a decretat o interdicție de intrare pe timp de noapte pentru cei care nu au fost complet vaccinați“, constată jurnaliștii spanioli de la El Periodico Mediterraneo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel