Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Angela Merkel refuză vaccinul anti-COVID, produs de Astra Zeneca. Ce spune despre pașaportul de vaccinare
WhatsApp
Angela Merkel refuză să se vaccineze cu serul anti-COVID-19, produs de AstraZeneca. Potrivit cancelarului german, care aare 66 de ani, este prea în vârstă pentru vaccinul britanic, informează presa internațională.

Producătorul vaccinului britanic recomandă serul pentru persoanele de până la 65 de ani. Doar 1,2 milioane de doze de AstraZeneca au fost contractate de Germania, din cauza încrederii scăzute a populației în acest ser. Între timp, Angela Merkel a vorbit și despre certificatele COVID, necesare pentru călătorie.

„Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un pașaport sau certificat digital de vaccinare. Certificatele ar putea fi disponibile până în vară, întrucât blocul are nevoie de trei luni pentru a crea un cadru tehnic”, a declarat Angela Merkel.

Totodată, Merkel a precizat: „Nu înseamnă că numai cei care au pașaport de vaccinare au voie să călătorească". Emmanuel Macron, un alt lider european, a declarat că se va vaccina cu AstraZeneca. Președintele Franței are 43 de ani, deci se încadrează în segmentul de vârstă recomandat de producător.

„În lumina ultimelor studii științifice, eficacitatea vaccinului AstraZeneca a fost dovedită. Rândul meu va veni (n. red. – la vaccinare), dar mai este timp. Dacă vaccinul AstraZeneca îmi va fi oferit, bineînțeles că mă voi vaccina cu el”, a declarat președintele francez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel