Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Angajaţii unui spital COVID din România, victorie în instanţă: Au obţinut sporuri pentru muncă în condiţii periculoase
WhatsApp
Mai mulţi angajaţi ai Spitalului de Urgenţă "Elena Beldiman" Bârlad, desemnat unitate suport COVID-19 în cursul anului trecut, au câştigat în instanţă sporuri cuprinse între 55% şi 85% din salariul de bază, pentru activitatea desfăşurată în timpul pandemiei.

Potrivit avocatei Oana Iovu, înainte de acţiunea în instanţă, s-a încercat rezolvarea situaţiei pe cale amiabilă, dar fosta conducere a unităţii medicale nu a acceptat să plătească sporurile prevăzute de legislaţia în vigoare.

"Angajaţii Spitalului din Bârlad au fost privaţi de anumite drepturi, iar oamenii nu meritau acest lucru mai ales în această perioadă de pandemie. Am încercat iniţial pe cale amiabilă să rezolvăm problema, dar conducerea de la acea vreme nu a acceptat. Am fost astfel nevoiţi să apelăm la instanţa de judecată. Magistraţii au constatat şi ei că angajaţii spitalului suport COVID-19 au fost privaţi de sporuri cuprinse între 55% şi 85% din salariul de bază, conform legilor în vigoare, legi care au fost eludate de vechea conducere. Aceasta a ţinut la secret un buletin de expertizare emis de către Direcţia de Sănătate Publică, au încercat să îl ascundă şi în instanţă chiar. Documentul a fost emis în anul 2018 şi prevedea acordarea unor sporuri pentru muncă în condiţii deosebit de periculoase. Aceasta este clar o latură a infracţiunii de abuz în serviciu", a declarat, joi, Oana Iovu.

Avocata a precizat că reprezentanţii conducerii spitalului bârlădean nu au atacat decizia dată de instanţă, iar salariaţii urmează să-şi primească drepturile băneşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel