Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Angajați ai Poliției de Frontieră de la Aeroportul Iași, confirmați cu noul coronavirus
WhatsApp
Două persoane care lucrează la Aeroportul Iași au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Potrivit unor surse, cei infectați sunt angajați ai Poliției de Frontieră.
sursa foto: Mihai Sturzu / Facebook

Ancheta epidemiologică de la Aeroportul Iași în acest caz a început marți.

Directorul Aeroportului Iași, Cătălin Bulgariu, a anunțat printr-un mesaj publicat pe pagina instituției că datele oficiale vor fi anunțate de Direcția de Sănătate Publică.

„Ceea ce vă pot spune eu este că sunt două cazuri confirmate din persoanele care au intrat în contact direct cu pasagerii. La noi în Iaşi sunt pasageri care au fost confirmaţi ulterior încă din data de 4 martie, sunt mai mulţi astfel de pasageri. Doar Dumnezeu ne-a ajutat să nu ne infectăm într-o măsură mai mare aici la Aeroport", a anunțat Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internațional Iași.

Potrivit unor surse, cele două persoane infectate cu noul coronavirus sunt polițiști de frontieră.

Miercuri, la Aeroport au ajuns și două termoscannere, iar joi au fost puse în funcțiune.

„Ne-au ajutat foarte mult, sunt foarte bune, păcat că au venit mult prea târziu, dar este un pas înainte, se poate realiza o triere mai rapidă şi fără un contact fizic între persoanele care operează zboruri şi pasageri. E foarte important ca persoanele care ajung la Iaşi să ştie că nu se pot contamina din aeroportul Iaşi. De aceea noi luăm toate măsurile să nu creăm un focar de infecţie aici la nivelul aeroportului", a mai declarat Cătălin Bulgariu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel