Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ANCHETĂ la Sectorul 1. Poliția, anunț OFICIAL: "Bărbatul a ieșit din sediul BES cu 473 de procese verbale"
WhatsApp
Opt persoane au fost audiate la Secția 4 Poliție după scandalul electoral de la Sectorul 1, din Capitală,unde se fac cercetări in rem pentru falsificarea de documente și evidențe electorale. 473 de procese verbale au fost scoase din sediul BES de către o persoană care candida pentru Consiliul Local. 

Comisar șef de poliție Ionuț Dana, de la Direcția Generală de Poliție a Municipului București, declarat, marți, că opt persoane, de la mai multe partide, au fost audiate, luni, în cazul scandalului de la Sectorul 1.

"Secția 4 Poliție a primit un apel pe 112 de la un bărbat care a sesizat faptul că din incinta unde este constituit Biroul Electoral al Sectorului 1 un bărbat a ieșit și are asupra sa mai multe procese verbale de la secțiile de votare, procese verbale într-un număr mai mare. La fața locului s-au deplasat polițiștii de la Secția 4, iar în incinta clădirii unde este constituit și Biroul Electoral au fost găsite mai multe persoane, membri ai mai multor formațiuni politice. Toate aceste persoane au fost conduse la sediul Secției 4 Poliție, împreună cu bărbatul care avea asupra sa acele procese verbale”, a spus comisarul șef Dana.

Potrivit acestuia, bărbatul avea asupra sa 473 de procese verbale.

„La sediul Secției 4 Poliție au fost audiate 8 persoane în legătură cu ceea ce s-a întâmplat acolo, în zona Biroului Electoral al Sectorului 1. Procesele verbale găsite asupra bărbatului sunt în număr de 473. În continuare efectuăm cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru infracțiunea prevăzută de art. 391 privind falsificarea de documente și evidențe electorale. În continuare noi facem verificări prin Autoritatea Electorală Permanentă pentru a stabili autenticitatea acelor procese verbale găsite asupra bărbatului”, a mai spus Ionuț Dana.

Întrebat ce funcție avea bărbatul asupra căruia s-au găsit procesele verbale, comisarul șef de poliție spus că acesta era înscris pe lista electorală a unui partid la rubrica de consilieri locali.

Întrebat, în continuare, dacă procesele verbale erau strânse legal pentru numărătoarea paralelă sau fuseseră furate, Dana a răspuns că acest lucru este verificat și, în acest moment Poliția nu se poate pronunța dacă a fost vorba de ceva legal sau ilegal.

„Nu putem acuza pe nimeni, facem cercetări in rem. Verificăm autenticitatea proceselor verbale prin AEP”, a mai spus comisarul șef de poliție Ionuț Dana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel