Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anchetă în Spania. Preoți și rude ale angajaților unui azil, vaccinate ilegal
WhatsApp
Autoritățile regionale din Madrid au lansat miercuri o anchetă, după ce au primit informații conform cărora un azil din sudul capitalei Spaniei ar fi permis vaccinarea anti-Covid a preoților și a rudelor angajaților, informează Reuters.

Potrivit protocolului stabilit de autoritatea regională de sănătate, doar rezidenții și angajații ar fi trebuit să fie vaccinați cu serul de la Pfizer. Cu toate acestea, rudele unora dintre angajații de la azilul respectiv au fost vaccinate, potrivit eldiario.es.

„Am demarat o anchetă pentru a verifica afirmațiile”, a spus miercuri un purtător de cuvânt al guvernului regional de la Madrid. Au vrut să profite ”sută la sută” de vaccin.

Potrivit sursei citate, Grupul Casablanca, cel care deține azilul, a primit 1.600 de doze de vaccin. O parte din doze ar fi fost folosite pe oameni care nu erau rezidenți sau angajați ai căminului din Valdesur, motivând că ”vaccinul are o viabilitate de doar două ore dacă nu este folosit”. Grupul recunoaște că a vaccinat mai mulți preoți și rude ale angajaților, cu scopul de ”a profita sută la sută de vaccin”. Își asumă responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat și ”regretă consecințele pe care aceste anomalii în procesul de selecție le-ar fi produs”, mai arată sursa citată, potrivit Libertatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel