Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Amestecă o lingură de miere cu o jumătate de lingură de bicarbonat. Trucul miraculos care durează doar 10 minute!
WhatsApp
Ți-ar plăcea să ai grijă de pielea ta fără a cheltui mulți bani? De multe ori ne gândim că cele mai scumpe produse cosmetice dintr-un magazin sunt și cele cu cea mai înalta calitate. Cu toate acestea, deși aceste cosmetice dau rezultate bune, există și o multitudine de produse pe care le putem găsi în orice casă și care, pe lângă faptul că sunt mult mai ieftine, sunt foarte eficiente în menținerea sănătății pielii.
Amestecă o lingură de miere cu o jumătate de lingură de bicarbonat. Trucul miraculos care durează doar 10 minute!

Printre cele mai populare tendințe de frumusețe, se numără realizarea de măști de casă cu ingrediente naturale precum mierea și bicarbonatul, fiind două produse care se remarcă prin proprietățile diferite pentru piele. Dar care sunt beneficiile sale și cum îl puteți face acasă? Continuați să citiți acest articol pe StiriDiaspora.ro și vă vom spune mai multe despre masca cu miere și bicarbonat: pentru ce este și cum să o faceți.

 

Proprietățile mierii și bicarbonatului

 

După cum am anticipat, măștile de casă sunt o opțiune excelentă pentru îngrijirea pielii, deoarece, pe lângă faptul că sunt ieftine, sunt făcute cu produse naturale, ceea ce o face o opțiune nu foarte agresivă. Dar dacă te întrebi „de ce ar trebui să aleg bicarbonatul de sodiu și mierea pentru a-mi face masca de față?” haideți să descoperim proprietățile bicarbonatului de sodiu și mierii pentru piele.

Citește și Amestecă o lingură de miere cu o lingură de mălai. Un truc fantastic și ieftin la care nu te-ai fi gândit!

Proprietățile mierii pentru piele

Proprietăți antiseptice: datorită enzimelor sale naturale, mierea exercită o acțiune dezinfectantă care ajută la eliminarea toxinelor și a altor murdării de pe față, menținând-o astfel mai curată și prevenind apariția impurităților.

Proprietăți exfoliante: datorită conținutului ridicat de zahăr, acest produs ajută la eliminarea acumulării de celule moarte de pe piele. În acest fel, mierea ne revitalizeaza fața și promovează regenerarea celulara.

Proprietăți hidratante: datorită bogăției sale în vitamine și minerale, mierea este considerată un puternic hidratant natural care poate menține pielea hidratată pe tot parcursul zilei.

Proprietăți astringente: mierea este un remediu casnic ideal pentru fețele grase, deoarece reduce acumularea de bacterii pe piele. În acest fel, mierea ajută și la prevenirea altor probleme, cum ar fi acneea.

Proprietăți antioxidante: dacă sunteți în căutarea unei maști pentru riduri, mierea este un ingredient ideal pentru a reduce aceste tipuri de imperfecțiuni, deoarece bogăția sa în antioxidanți previne formarea ridurilor și menține pielea mai fermă.

Vezi și Trucul genial pentru a curăța tigăile ca să arate ca noi! Cele două ingrediente minune pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie!

Proprietățile bicarbonatului de sodiu pentru piele

Proprietăți exfoliante: datorită texturii sale, bicarbonatul este foarte eficient în îndepărtarea celulelor moarte și a altor urme de murdărie acumulate pe pielea feței, lăsând-o astfel mult mai netedă și mai strălucitoare.

Proprietăți astringente: bicarbonatul de sodiu este bogat în substanțe alcaline, ceea ce îi conferă un efect care reglează pH-ul feței. În acest fel, reduce excesul de grăsime și grăsimea feței, motiv pentru care este un produs excelent și în cazul tenului gras sau predispus la acnee.

Proprietăți de albire: datorită bogăției sale în antioxidanți, bicarbonatul de sodiu are un efect de albire care atenuează petele întunecate și uniformizează tonul natural al pielii.

Proprietăți antiinflamatorii: bicarbonatul de sodiu poate ajuta la ameliorarea unor simptome de uscăciune, cum ar fi mâncărimea și inflamația pielii. În plus, reduce și roșeața cauzată de și înțepături și favorizează procesul de vindecare a rănilor.

 

Pentru ce este masca cu miere si bicarbonat?

 

Acum că știți proprietățile acestor două ingrediente, mai jos vă explicăm pentru ce este masca cu miere și bicarbonat.

- Reduce petele întunecate de pe piele.

- Previne ridurile și alte semne de îmbătrânire.

- Elimină acneea și este ideal pentru pielea cu tendința de a fi grasă.

- Funcționează ca un demachiant facial pentru a îndepărta impuritățile de pe piele.

- Poate fi folosit ca exfoliant natural.

- Este un bun remediu pentru pielea uscata și/sau sensibilă datorita puterii sale hidratante.

- Accelerează procesul de vindecare al rănilor și calmează simptomele cauzate de mușcături.

 

Cum se face o mască cu miere și bicarbonat de sodiu

 

Am văzut deja că masca cu miere și bicarbonat poate fi folosită în diferite scopuri estetice. Cu toate acestea, dacă doriți să profitați de ea pentru puterea sa de hidratare sau pentru a reduce petele sau ridurile, vă recomandăm să urmați pas cu pas următoarele instrucțiuni pentru a realiza masca:

Citește și Amestecă sucul unei jumătăți de portocală cu miere. După ce încerci această mască, nu vei mai putea trăi fără ea

Ingrediente:

1 lingură de miere

O jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu

Pregătirea și tratamentul:

Adăugați o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu împreună cu o lingură de miere într-un castron. După ce ați adăugat ingredientele, amestecați-le până se formează un fel de pastă. Veți avea gata masca cu miere și bicarbonat. Cu o față curată și uscată, aplicați masca pe ea, dar evitați zonele sensibile precum pielea din jurul ochilor și buzelor. Lasă masca să acționeze pe față timp de 10 minute. Îndepărtați remediul de casă cu multă apă caldă și apoi uscați-vă fața cu un prosop moale. La final, aplicați o cremă hidratantă pentru o piele mai fină.

Utilizați această mască naturală de o dată până la două ori pe săptămână .

 

Cum să faci o mască de miere, bicarbonat de sodiu și lămâie

 

Masca cu miere, bicarbonat și lămâie este indicată celor care caută să elimine acneea și alte impurități de pe față. Pentru a face această mască trebuie doar să urmați acest truc pas cu pas.

Citește și Răzuiți un măr, adăugați o lingură de miere și lăsați amestecul să acționeze 15 minute. Un truc magnific!

Ingrediente:

2 linguri de bicarbonat de sodiu

1 lingură de miere

Sucul unei lămâi întregi

Pregătirea și tratamentul:

Adăugați 2 linguri de bicarbonat de sodiu într-un recipient împreună cu 1 lingură de miere și amestecați ingredientele până se formează o pastă. Tăiați o lămâie în jumătate și stoarceți părțile ei în același recipient. Se amestecă din nou ingredientele. Cu o față curată și uscată, răspândiți remediul peste ea cu un masaj circular ușor. Lăsați-l să acționeze 10 minute și apoi îndepărtați-l cu multă apă caldă. La final, uscați-vă fața cu prosopul și apoi aplicați atât un toner facial, cât și o cremă hidratantă.

Utilizați acest remediu o dată pe săptămână.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel