Ambasada României în Spania: Campanie pentru sprijinirea lucrătorilor la domiciliu (Empleados de hogar)
Autor: Andreea Cosma pe 14 apr 2021, 09:15 | Internațional

Ambasada României în Spania: Campanie pentru sprijinirea lucrătorilor la domiciliu (Empleados de hogar) (sursa foto: Ambasada României în Spania / Facebook)

Ambasada României în Spania anunţă lansarea unei campanii de sprijinire şi informare a lucrătorilor la domiciliu pentru combaterea muncii la negru şi a abuzurilor.

“CAMPANIE DESTINATĂ SPRIJINIRII LUCRĂTORILOR ANGAJAȚI LA DOMICILIU - EMPLEADOS DE HOGAR

În cadrul Planului de acțiune împotriva economiei subterane și muncii la negru, Inspecția Muncii și Securității Sociale din #Spania a desfășurat o campanie destinată sprijinirii lucrătorilor angajați la domiciliu (empleados de hogar). Punctul de plecare al campaniei au fost denunțurile prezentate direct și sesizările primite prin intermediul căsuței poștale pentru combaterea fraudelor, de pe site-ul ITSS. În urma controalelor efectuate, s-a realizat corectarea situației, conform legii, pentru 30.000 de angajați la domiciliu: 97% dintre aceștia au beneficiat de actualizarea salariilor și 15% de reducerea programului de lucru. În baza sesizărilor care vor fi primite va continua realizarea de controale pentru reglementarea situației lucrătorilor la domiciliu.

-  Pe site-ul ITSS se pot găsi mai multe informații utile și detalii legate de această campanie:

https://www.mites.gob.es/itss/web/Documentos/CAMPANA_Servicio_HOGAR/index.html

-  Se pun, de asemenea, la dispoziția angajatorilor și lucrătorilor în domeniu diverse modalități de a se pune în contact cu instituțiile spaniole competente, inclusiv un cod QR disponibil în pagina web:

https://www.mites.gob.es/itss/web/Documentos/CAMPANA_Servicio_HOGAR/documentos/Nota_informativa.pdf

-  Informații utile angajaților la domiciliu există și în ghidul elaborat și publicat de Ambasadă:

https://madrid.mae.ro/sites/madrid.mae.ro/files/ghid_serviciul_domestic_final.pdf

-  Reamintim cetățenilor români că au la dispoziție și în limba română posibilitatea de a reclama sau de a sesiza abuzuri, descărcând de pe pagina ITSS formularul de denunț în limba română:

https://www.mites.gob.es/itss/web/Atencion_al_Ciudadano/FORMULARIOS/index.html”, se arată pe pagina Ambasadei.

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri