Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasada României în Italia: Românii din Diaspora pot obţine cărţi de identitate fără a se deplasa în România
WhatsApp
Cetăţenii români care se află în Italia și nu deţin cărți de identitate românești valabile şi nu se pot deplasa în România pot efectua la oficiul consular o procură specială și gratuită pentru obţinerea de noi cărţi de identitate, transmite Ambasada României în Italia.  
buletin_identitate_romania

Procura, împreuna cu toate actele necesare, va fi trimisă de către dumneavoastră (solicitanta/solicitantul) persoanei împuternicite din România în vederea depunerii cererii și ridicării noii cărti de identitate.

Dacă nu sunteți dumneavoastră proprietarul locuinței unde aveți domiciliul, împuternicitul va trebui să prezinte, la solicitarea cărții de identitate în România, declarația de luare în spațiu din partea proprietarului. Dacă proprietarul se află în străinătate, acesta trebuie să solicite autentificarea declarației respective la unul din oficiile consulare ale României (Gratuit).Persoanele care au domiciliul în străinătate (posesoare de pașapoarte CRDS) nu vor putea obține o nouă carte de identitate prin procură.

Restabilirea domiciliului în România se realizează doar personal la secția de poliție pe raza căreia se stabilește domiciliul. Actele care trebuie prezentate în România de persoana împuternicită pentru obţinerea cărţii de identitate, precum şi alte informaţii utile sunt disponibile pe pagina de internet a Direcției pentru evidența persoanelor și administrarea bazelor de date.

Mai multe detalii despre reinnoirea cartii de identitate găsiti AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel