Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasada României în Belgia, informaţii pentru români după introducerea noilor reguli de călătorie
WhatsApp
Ambasada României în Regatul Belgiei transmite un mesaj pentru românii care urmează să călătorească în această ţară despre condiţiile de intrare.

“Condiţii de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei

Autoritățile belgiene au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei, în contextul pandemiei de COVID-19. Acestea intră în vigoare începând de miercuri, 27 ianuarie 2021.

Astfel, în perioada 27 ianuarie – 1 martie 2021, sunt permise călătoriile spre Regatul Belgiei numai pentru scopuri esențiale, fiind autorizate doar următoarele tipuri de deplasări:

din motive familiale (decese, căsătorii, regrupare familială, custodia copiilor etc.); din motive umanitare (în scop medical, asistență persoane vulnerabile etc.); pentru studii (cercetători, studenți, stagiari, elevi etc.); deplasările rezidenților transfrontalieri; călătoriile de afaceri sau profesionale; din alte motive urgente (motive juridice, relocări etc.).

Așadar, în perioada menționată, nu sunt permise călătoriile în scop turistic sau recreativ.

Totodată, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei trebuie să prezinte o declarație pe proprie răspundere pentru a justifica motivul deplasării, disponibilă pentru descărcare la: https://d34j62pglfm3rr.cloudfront.net/downloads/20210126_BU_Declaration_sur_honneur_Finale_FR_Approuv%C3%A9_Blanco_a_remplir.pdf

Declarația pe propria răspundere va fi anexată la „Formularul de localizare a pasagerului” (Passenger Location Form, disponibil la https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form) și va trebui să fie însoțită de documente justificative.

De asemenea, conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, suplimentar obligației de prezentare la intrarea pe teritoriul Regatului Belgiei a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, persoanele nerezidente în Regatul Belgiei au obligația de a se testa atât la intrarea pe teritoriul belgian (un test PCR sau un test antigen rapid), cât și în cea de-a șaptea zi de carantină (perioada măsurii carantinei fiind modificată la 10 zile). Astfel, măsura carantinei poate fi redusă la minimum șapte zile, cu condiția obținerii unui rezultat negativ al testului efectuat, cel mai devreme, în a șaptea zi de la începutul perioadei de carantină.

Testul solicitat la intrarea pe teritoriul Belgiei trebuie să fie efectuat cu maximum 72 de ore înaintea sosirii pe teritoriul belgian, într-un laborator acreditat din statul de proveniență, certificat de un medic sau farmacist biolog și emis într-una din limbile franceză, neerlandeză, germană sau engleză, în format fizic (tipărit) sau electronic (și să poată fi consultat imediat).

Începând cu data de 25 ianuarie 2021, toate persoanele care sosesc în Belgia din Marea Britanie, Africa de Sud sau America de Sud vor trebui să respecte o carantină de 10 zile și să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 în prima, respectiv a șaptea zi de la sosire.

Persoanele rezidente în Regatul Belgiei care se întorc dintr-o zonă roșie unde au stat mai mult de 48 de ore trebuie să efectueze două teste moleculare tip PCR, respectiv în prima zi și în a șaptea zi de carantină.

Condițiile de călătorie în Regatul Belgiei în contextul pandemiei de COVID-19 sunt disponibile la următoarea pagină de internet: www.mae.ro/node/51902”, se arată pe pagina Ambasadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel