Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă la Spitalul Județean din Timișoara: Nouă cadre medicale și 10 pacienți, INFECTAȚI cu noul coronavirus
WhatsApp
Noul coronavirus loveşte în cel mai mare spital din vestul ţării, Spitalul Judeţean din Timişoara. Nouă cadre medicale şi 10 pacienţi au fost depistaţi pozitiv. 

Spitalul Judeţean din Timişoara deserveşte judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin şi Hunedoara, fiind cel mai mare spital din vestul ţării. Focarul a fost depistat în urma unor testări de rutină.

În Clinica de Chirurgie Vasculară au fost depistate pozitiv nouă asistente şi zece pacienţi.

Managerul spitalului, Raul Pătraşcu, a întrunit în regim de urgenţă Comandamentul de Urgenţă care a luat măsura carantinării în secţie. Acest lucru înseamnă externarea pacienţilor negativi, dacă situaţia medicală o permite, şi transferul pacienţilor asimtomatici în spitalele suport.

Pacienţii care vor rămâne internaţi pe secţie vor fi monitorizaţi de personalul medical care a fost testat pentru noul coronavirus şi are test negativ, rezultat primit la cel puţin 72 de ore de la testare.

În prezent, secţiile de chirurgie generală vor asigura personalul mediu şi auxiliar pentru monitorizarea şi îngrijirea permanentă a pacienţilor, astfel încât calitatea actului medical să se desfăşoare în condiţii normale.

„A fost începută şi se finalizează acum dezinfecţia în Clinica de Chirurgie Vasculară. Aceasta va fi efectuată continuu, în condiţii de siguranţă, până la externarea tuturor pacienţilor şi stingerea tuturor cazurilor pozitive. Avem încrederea că aceste măsuri luate rapid se vor dovedi eficiente, vom munci în echipă ca şi până acum, vom fi mereu oneşti şi nu vom ezita să ne asumăm decizii dificile atunci când situaţia o impune. Suntem solidari unii cu ceilalţi pentru că, în final, urmărim salvarea de vieţi”, spune Raul Pătraşcu manager Spitalul Judeţean Timişoara, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel