Alerta în Franța. O femeie în burka a amenințat că va arunca în aer o gară. Urla „Allah akbar”
Autor: Nicoleta Baciu pe 23 oct 2020, 11:09 | Știri

gara_evacuata_franta

O femeie, care purta o burka, a amenințat, ieri, că va arunca în aer în gara „Part-Dieu” din Lyon, situată în centrul orașului, într-o zonă cu numeroase zone comerciale. Este una dintre cele mai tranzitate căi ferate din Franța.

 

Poliția franceză a intervenit, ieri, în staţia Part-Dieu din Lyon. O femeie, care purta o burka, arăta spre un pachet suspect și amenința că acesta conţine o bombă. Aceasta continua să strige „Vă fac să săriți în aer” și „Allah akbar”. 

Armata și poliția au fost desfășurate în jurul gării din Lyon, situată chiar în centrul orașului, într-o zonă cu numeroase zone comerciale. Gara Part-Dieu este una dintre cele mai tranzitate din Franța. Gara a fost evacuată, iar traficul a fost oprit complet. Ulterior, poliţia a transmis că nu s-a găsit explozibil, scrie farodiroma.it.  Femeia a fost arestată de către Departamentul antitero. 

Incidentul vine la șase zile, după ce un terorist islamist l-a decapitat pe profesorul de liceu Samuel Paty, deoarece acesta le-ar fi arătat elevilor caricaturile profetului Mohammed, la o oră de curs despre libertatea de exprimare.

Te-ar putea interesa și ....
Știri Vezi toate articolele
Crossuri parteneri