Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alegeri parlamentare 2020. Alegătorii care stau încă la rând la ora 21:00 pot vota până la ora 23:59
WhatsApp
Alegătorii care la ora 21:00 se află în sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara acestui sediu pot să îşi exercite dreptul de vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie până cel mult la ora 23:59.

Biroul Electoral Central a emis luni o decizie privind unele măsuri pentru exercitarea dreptului de vot, transmite Agerpres.

Conform procedurii stabilite, în ziua votării, la ora 21:00, doi membri ai biroului electoral al secţiei de votare, desemnaţi prin decizie a acestuia, verifică dacă în sediul secţiei de votare sau în afara acestuia se află alegători care stau la rând pentru a-şi exercita dreptul de vot.

În cazul în care la ora 21:00 în sediul secţiei de votare sau în afara acestuia nu se află alegători care stau la rând pentru a-şi exercita dreptul de vot, cei doi membri ai biroului electoral încheie un proces-verbal constatator în acest sens, pe care îl predau preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare.

 

Bonuri de ordine pentru cei care nu apucă să voteze

 

Dacă la ora 21:00 în sediul secţiei de votare şi/sau în afara acestuia se află alegători care stau la rând pentru a-şi exercita dreptul de vot, cei doi membri ai biroului electoral numără alegătorii aflaţi la rând la ora 21:00, înmânează bonuri de ordine, pe care s-a aplicat ştampila de control a secţiei de votare sau echivalentul acesteia, consemnează numărul acestora într-un proces-verbal constatator şi rămân în afara localului de vot pentru a monitoriza ordinea de acces în cadrul acestuia.

Înaintea exercitării dreptului de vot, alegătorii predau biroului electoral al secţiei de votare bonurile de ordine primite, a mai stabilit BEC.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel