Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alți 40 de muncitori români din Germania, confirmați cu noul coronavirus: Anunț OFICIAL de la MAE
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, miercuri, că  40 de români sezonieri care muncesc la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, au fost depistaţi pozitiv pentru COVID-19, la retestare. Aceștia fac parte din grupul celor 151 de români infectați cu noul coronavirus care au stat în carantină în luna iulie.
Foto ILUSTRATIV

Cei 151 de sezonierii care lucrează la ferma germană au încheiat perioada de carantină pe 3 august.

„Reprezentanţii consulatului României la München au discutat cu autorităţile bavareze pentru a găsit modalităţi ca aceştia să fie transportaţi în ţară, dacă doresc acest lucru”, a transmis MAE.

„În continuarea informațiilor comunicate în data de 30 iulie a.c. cu privire la testarea pozitivă a unor lucrători care își desfășoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că cei 151 cetățeni români, lucrători sezonieri, testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, au încheiat perioada de carantină la data de 3 august a.c. În acest context, reprezentanții Consulatului General al României la München au întreprins demersuri pe lângă autoritățile bavareze pentru identificarea unei modalități de transport în România pentru cetățenii români care doresc să revină în țară.

Citește și: Sezonieri ROMÂNI. Ministerul Muncii SALUTĂ Liniile Directoare UE. Ce drepturi vor avea muncitorii români

Totodată, potrivit informațiilor preliminare comunicate de către autoritățile germane, MAE precizează că, în urma ultimei retestări a lucrătorilor ale căror rezultate fuseseră inițial negative, 52 persoane au fost confirmate cu COVID-19, iar aproximativ 40 dintre acestea sunt cetățeni români.

Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane, cu reprezentanții companiei angajatoare și cu lucrători români din cadrul fermei și acordă asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19. 

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089553307 și 0049 08998106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al Oficiului consular: 00491602087789, a mai precizat MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel