Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
A murit Lucia Stănescu, soprana româncă de renume mondial: Locuia în ITALIA
WhatsApp
Opera Națională Română din Cluj-Napoca a anunțat cu profundă tristețe trecerea la cele veșnice a sopranei Lucia Stănescu.

Soprana româncă de renume internațional, specializată în repertoriul de operă de Giacomo Puccini, a murit la 94 de ani. Lucia Stănescu era stabilită la Livorno încă din 1979.

Consilierul pentru cultură al municipiului Livorno, Simone Lenzi, a făcut anunțul morții sale în Italia, prezentând familiei sale condoleanțe pentru trecerea la cele veșnice.

Lucia Stănescu s-a născut la 16 iunie 1926 în Someșul Rece, un sat din munții Apuseni. Aceasta a urmat în paralel cursurile Facultăţii de Drept din Bucureşti şi cele de absolvire a devenit soprana Operei Naționale Române, Apoi a condus OperaRomână din Cluj-Napoca din 1970 până în '75.

A fost profesor timp de 15 ani la institutul de muzică „Pietro Mascagnì din Livorno“

 

Începând cu anul 1977, Lucia Stănescu s-a stabilit la Italia, unde şi-a continuat cariera artistică şi solistică, urmând ca, după un concert emoţionant de addio alle scene în 1981, să desfăşoare o carieră didactică timp de 15 ani la Conservatorul “Pietro Mascagni” din Livorno. Impresionanta sa carieră artistică a fost răsplătită cu nenumărate distincţii naționale și internaționale, demonstrându-i-se încă o dată o deosebită prețuire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel