Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
A murit Ilie Bărbulescu. Doliu în fotbalul din România
WhatsApp
Fostul mare jucător al lui FC Argeș, Ilie Bărbulescu a decedat, vineri noapte, în somn. 

Ilie Bărbulescu a fost una dintre cele mai importante figuri ale fotbalului argeșean, dar și național. În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a II-a.

Ilie Bărbulescu s-a născut la 24 iunie 1957, Pitești și a jucat la Echipa națională de fotbal a României. A câștigat Cupa Campionilor Europeni în anul 1986, cu Steaua, la Sevilla, după finala istorică cu Barcelona.  Începutul carierei de profesioniști a fost marcat de o experiență de 11 ani la Pitești, în orașul natal, pentru FC Argeș. Ulterior, a mai evoluat la FC Olt Scornicești, Petrolul Ploiești, Steaua București, CS Mioveni și și-a încheiat cariera la FC Callatis Mangalia, în 1991.

Ilie Bărbulescu a murit la numai 62 de ani.  Cel mai probabil, Bărbulescu a murit în somn, în urma unui infarct. Poliția a deschis un dosar penal pentru a lămuri modul în care s-a produs decesul. Pentru naționala României, Ilie Bărbulescu a prins doar 5 meciuri. La nivelul palmaresului, fostul fundaș mai are 4 titluri în Dizivia A, două Cupe ale României și o Supercupă a Europei.

Bărbulescu era consilier local la Pitești, din partea PMP

 

Contactat telefonic, Viorel Turcu a confirmat pentru Știri de Pitești: „Da, din păcate este adevărat. M-a sunat Helmut Duckadam și mi-a zis că a murit Ilie…am rămas înmărmurit!“.

Fostul mare fotbalist al Stelei a fost găsit mort, sâmbătă dimineață, în locuința sa din Pitești, descoperirea fiind făcută de soția sa, care a alertat autoritățile. Polițiștii au deschis o anchetă. Din primele date, nu există suspiciuni, pe corpul fostului mare fotbalist nefiind găsite urme de violență.

Deocamdată dată nu se cunoaște cauza decesului. Trupul neînsuflețit al fostului mare fotbalist al Stelei a fost transportat la Serviciul de medicină legală, în vederea efectuării necropsiei.

Subprefectul județului Argeș, Adrian Bughiu, a scris, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că „lumea sportului este mai săracă” după decesul lui Ilie Bărbulescu.

„Ne-a părăsit Ilie Bărbulescu, iar lumea sportului argeșean și românesc este tot mai săracă... Sunt onorat de faptul ca am lucrat o bună perioadă la DJST Argeș, alături de fostul mare fotbalist, câștigător al Cupei Campionilor Europeni. Nea Ilie, așa cum îi spuneam cu toții, a fost un coleg deosebit, cald, calm, săritor și plin de povești cu umor. Dumnezeu să îl aibă în grijă și să îi ofere și în echipa din Cer, locul meritat! Rămân cu regretul ca noi argeșenii, poate nu i-am oferit la momentul potrivit, tot ce ar fi meritat o astfel de valoare”, a scriu Bughiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel